Blogpost

Een geluk bij een ongeluk?

Een geluk bij een ongeluk?

Kent u ze ook? Verhalen van mensen die om een of andere banale reden bijvoorbeeld een trein misten en dan later hoorden dat de trein omwille van een technisch defect uren in de brandende zon had stilgestaan. De volksmond heeft er een uitdrukking voor "een geluk bij een ongeluk". Dat gezegde doet niets af aan de ernst van het voorval maar het geeft wel aan dat men er op verschillende manieren kan naar kijken.

Crisissen horen bij het leven, zowel privé als professioneel. Omdat we doorgaans niet zoveel van verandering houden, hebben we de neiging om zo snel mogelijk terug naar de oude toestand te willen terugkeren. Toch blijkt dat crisissen steeds een gelegenheid bieden om stil te staan bij het bestaande en dat met een nieuwe blik te bekijken. En ons daarbij de vraag te stellen: is dit nog wel juist? Kunnen we dit niet anders en beter aanpakken?

Beperkingen wakkeren onze creativiteit aan.  Daartoe is het wel nodig dat we afstand durven nemen, bereid zijn om oude oplossingen kritisch onder de loep nemen en desnoods los te laten. 

Geplaatst op 20-04-2017

Waarom CompanyDoctors?

Waarom CompanyDoctors?

Het is altijd fascinerend te kijken hoe jonge kinderen spelend de wereld ontdekken. Ze gaan op verkenning, zijn grenzeloos nieuwsgierig en proberen van alles uit. Hun energie en verbeelding lijken eindeloos. Eigenlijk zijn ze permanent bezig hun potentieel te ontdekken, te ontwikkelen en uit te drukken.

Even 25 jaar vooruitspoelen: de jonge twintigers volgden inmiddels een degelijke opleiding en komen terecht in een werkomgeving die, om allerlei redenen, nauwelijks nog lijkt op die van de onbezorgde jeugd. Er is vaak niet echt veel ruimte om uiting te geven aan hun potentieel, laat staan het verder te ontwikkelen. Nochtans zoekt ook hun werkgever haar of zijn weg in een wereld waar volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit (VUCA) hoogtij vieren en kan die werkgever al het aanwezige potentieel eigenlijk maar al te goed gebruiken. Jammer van de verspilling!

Al te vaak hebben organisaties te weinig oog voor het menselijk potentieel dat slapend aanwezig is bij hun medewerkers en in de organisatie zelf.

CompanyDoctors is ontstaan uit frustratie over deze verspilling. Niet enkel over de gemiste kansen maar ook over de impact van de verspilling op medewerkers, organisatie en, bij uitbreiding, de maatschappij. We geloven dat organisaties veel baat kunnen hebben bij het cultiveren van een klimaat van organisational wellbeing. Dat is geen softe filosofie maar een toekomstgerichte aanpak. .